Практики

Практиките са разнообразни, съобразени с индивидуалните нужди на всеки

Между тялото, ума и емоциите трябва да съществува хармония
и точно това осигуряват практиките в ЙОГА СТУДИО АЯЛИ: укрепване на физическото тяло, хармонизиране на емоциите, балансиране на неспокойния ум, уравновесяване на характера, достъп до скрития във всеки човек огромен творчески потенциал.

Всеки час е композиран, за да изпълни максимално тази функция, чрез умело съчетаване на асани, пранаяма, релаксация и концентрация, мантри, мудри. В края на часа ще се чувствате обновени, изпълнени с много нова сила.


Всяка програма

 • ви прави жизнени и енергични;
 • култивира гъвкавост - физическа и емоционална;
 • подобрява и увеличава енергийния поток в организма;
 • изчиства емоционални блокажи от сърцето;
 • въздейства върху мускулната и скелетната система;
 • оптимизира работата на всички органи и жлези с вътрешна секреция;
 • подобрява метаболизма, обработката на веществата и изхвърлянето на отпадните продукти, които възпретятстват свободното протичане на жизнените енергии;
хатха йога, йога студио АЯЛИ, Ямбол

ХАТХА ЙОГА: здраве, жизненост, добро самочувствие.

Това е сред най-популярните клонове на йога, и най-посещаваната група в класовете по йога.

Практиката ще ви донесе жизненост и енергия, ще подобри настроението ви и ще ви помогне да си починете и възстановите след работния ден.

В класовете се изпълняват асани, дихателни упражнения, релаксация и концентрация, мантри и мудри.

Тялото е тонизирано и подмладено, стимулирано да работи по най-ефикасния за него начин.

Комплексите са подходящи за хора с всякакво ниво на напредналост и физическа подготовка.

Занимания се провеждат всеки ден от 16:00 и от 18:00ч. и в събота и неделя от 10:00 ч, таксата за посещението е 5 лв.

фит йога, йога студио АЯЛИ, Ямбол
ФИТ ЙОГА: Най-удобния и бърз път до тялото, за което мечтаете.
 
Физическо натоварване без чувство на умора, съчетано с психическо разтоварване. Независимо дали искате да свалите излишни килограми, или само до оформите своето тяло, този комплекс е идеалното решение за вас.
60 минутна тренировка, в която са съчетани динамични йога асани и пилатес упражнения, стречинг и боди-шейпинг, с техники на релаксация и бързо възстановяване.
Комплексът води до изгаряне на излишните мазнини, подобряване на метаболизма и перисталтиката и избягване на повторно натрупване.
Работи се основно върху проблемните зони на тялото - корем, ханш, бедра, талия, но и върху комплексното развитие и оформяне на тялото.
Защото в нашия организъм няма изолирани мускулни групи.
йога за деца, йога студио АЯЛИ, Ямбол

ЙОГА ЗА ДЕЦА: това е здраве и забавление!

 

Защо йога за деца?

Йога е един забавен начин за децата да развият важни умения и да усвоят общоприети ценности; да укрепят тялото и да подобрят здравето си.

В часа по йога се създава подкрепяща и неконкурентна среда, в която детето свободно да изрази себе си и да развие чувство за себеусещане и значимост, както и търпение и разбиране към другите. Децата се насърчават да се отпуснат и забавляват. Увлекателните игри, стречинга и релаксацията са чудесен начин за децата да открият удоволствието от физическата активност, от работата в екип и себеизявата.

Часът протича под формата на различни несъстезателни игри, които развиват в децата физически и личностни качества.

 • ЙОГА укрепва здравето и съпротивителните сили на организма, тялото става гъвкаво, силно и здраво.
 • ЙОГА-децата са по-спокойни и уравновесени, общуват по-добре с връстниците си, родителите и учителите; по-лесно и зряло изживяват всякакви житейски проблеми и ситуации, по-гъвкави са при решаването на неизбежни конфликти.
 • ЙОГА-децата от рано развиват желание за самоусъвършенстване и развитие, имат склонност към водене на по-здравословен живот.за изграждане на спокойствие, възприемчивост, концентрация и добра памет.
 • ЙОГА развива емоционална стабилност и гъвкавост-правилно усещане за собствения си АЗ и положителне АЗ-образ
 • ЙОГА подобрява способността за  концентрация, анализ и запаметяване. Практикуващите йога деца по-добре се справят с учебния материал. Те имат склонност към по-активно участие в обществения, организирен живот, подходящ за тяхната възраст (клубове, състезания, референдуми...). В по-зрелите години те с по-голяма лекота откриват своето призвание и професия, и водят по-щастлив и удовлетворяващ живот.
йога за бременни, йога студио АЯЛИ, Ямбол

ЙОГА ЗА БЪДЕЩИ МАЙКИ

Курсовете по йога са най-добрата физическа и емоционална подготовка по време на цялата бременност, раждането и възстановителния период

Йога практиките подпомагат оптимално здравето на ума и тялото, обединявайки физическия, емоционалния и духовен растеж на майката с този на нейното дете.

Ранното общуване между майката и нейното бебе осигурява силна духовна и емоционална връзка между двамата. Ражда се бебе, което знае, че е обичано и желано, и расте спокойно, щастливо и уверено дете.

Асаните (физическите упражнения) ще ви поддържат в добра форма и настроение от зачеването до раждането. Те ще подготвят тялото ви за безпроблемно износване на бебето, лесно и спокойно раждане; ще запазите и подобрите своята гъвкавост и еластичност, ще се радвате на добра стойка и координация.

По-лесно ще избегнете проблеми като наднормено тегло, болки в гърба и таза, и затруднена физическа активност и ще създадете добра атмосфера за израстването на детето.

Пранаяма (дихателните упражнения) зареждат майката и бебето с много енергия, и в същото време осигуряват ефикасно изхвърляне на отпадните продукти и пълноценно снабдяване с кислород на двамата. Успокоява се нервната система, постига се релаксиращ и хармонизиращ ефект върху организма.

Релаксацията намалява емоционалния стрес и помага за по-добрата и ефикасна почивка на майката. Тя помага за щастливото изживяване на този толкова важен и неповторим момент от живота на бъдещата майка.

медитация и йога нидра, йога студио АЯЛИ, Ямбол
МЕДИТАЦИЯ И ЙОГА НИДРА
 

Медитацията и йога нидра са техники, с които навлизаме дълбоко в себе си, за да се свържем със своето истинско АЗ. Съзнанието е напълно релаксирано, умът работи на т.нар. АЛФА честота, произвеждайки АЛФА вълни – вълните на щастието.

Медитацията ни помага:

 • да почерпим сила и мъдрост от корените си (миналото и предците),
 • да се освободим от всичко, което ни дърпа и задържа назад или просто вече не служи за нашето най-висше добро (мисли, спомени, негативни мисловни модели и убеждения, блокажи, страхове),
 • да се заредим и изпълним с нова градивна енергия, с вдъхновение, оптимизъм,
 • да увеличим своята лична сила и да се зареди с положителни вибрации, за да привличаме положителни събития, хора в живота си,
 • да разширим своето поле на потенциал, своите възможности в бъдещето,
 • да постигаме по-лесно мечтите си, да живеем смислено и щастливо

Практично:

Всяка практика продължава около 90 мин. Включва загряване, асани (физически упражнения), пранаяма и дихателни упражнения, релаксация, концентрация, медитация.
Заповядайте в залата 10-тина мин. преди часа, за да се подготвите спокойно. Ако ви се налага да закъснеете, обадете се предварително - ще ви изчакаме.
Залата е оборудвана с всичко необходимо за вашата пълноценна практика и не се налага да носите нищо друго, освен собствените си дрехи и добро настроение :)), но ако държите на нещо свое (напр. килимче, възглавница или нещо друго), чувствайте се свободни да си го носите и ползвате. Спортни обувки не са ви необходими - йога се прави с боси крака, но ако имате нужда, пригответе си чорапи.
Цената на посещение е 5 лв., карта за 10 посещения е 48 лв.

Изгодни оферти за дрехи

ЙОГА е най-бързият и сигурен път към живота, за който мечтаете!