8 съвета за подобряване на йога практиката

  • 16/08/2016 20:32
  • 0
8 съвета за по-добра йога практика

Въоръжи се с тези 8 йога съвета и йога настроение:

Ние имаме уникална структура на тялото и степента, до която можем да се огъваме е различна за всеки. Добрата новина е, че целта на включването на йога в дневния ни график е - не да се постигне идеалната извивка, а да приведем в единство тялото, дишането и ума. Последвайте тези прости съвети и пристъпете на постелката за йога с нагласата на истински йога.

#1 Уважавай границите на собственото си тяло

Можеш ли да допреш носа си до коляното в Навеждане напред от изправена позиция? Някои хора са по-гъвкави, отколкото други. Затова се огъвай според възможностите си. Обичай тялото си и зачитай неговите границите. Не трябва да се сравняваш с човека до теб или с някой по телевизията. Не е нужно да правиш същото, което другият човек прави.

Правилото е да останеш стабилно и удобно в йога асаните. Не прави прекомерно усилие, опитвайки се да прекаляваш в правенето на нещата, нито бъди мързелив. Прави толкова, колкото можеш. Комфортно и стабилно.

#2 Използвай йогийската скала на усмивката

Прави йога с чувство на радост. Когато прекалиш с някое разтягане в йога, усмивката е първото нещо, което изчезва. Ако не се усмихваш, знай, че не правиш нещо правилно. Или се разтягаш прекалено или не ти е удобно. Пренастрой тялото си, за да върне красивата ти усмивка. С редовна практика, ще откриеш голямо подобрение. Няма нужда да бързаш, постелката за йога ще си остане на мястото.

#3 Дишай. Прави дълбоки дълги вдишвания или уджай вдишвания

Уджай вдишванията или дългите дълбоките вдишвания ще ти помогнат да се отпуснеш и да задържиш позата. Можеш дори да използваш [:дишането], за да се разтегнеш повече. Почивай в асаната и почувствай разтягането.

#4 Уважавай и почитай своите йога практики

Йога не е само упражнение; можеш да се насладиш на  по-дълбока връзка към себе си и към другите с редовното практикуване на йога.

#5 Въоръжи се с йога настроение. Навлез навътре

Докато правите йога позиции, използвайки специфичен ритъм на дишането, свързвате дишането и тялото. Като задържате вниманието си на това къде се случва разтягането, свързвате тялото и ума. Тялото, дишането и ума стават в хармония по време на йога асаните. Тази йогийски нагласа помага да се задълбочи йога практиката.

#6 Наблюдавай

Коя ръка използвате по-често? На кой крак стойте повече, когато сте изправени? Наблюдавайте неща за тялото си, особено дали използвате едната си половина повече от другата?

#7 Медитирай

Йога асаните ви подготвят за медитация и медитацията на свой ред задълбочава йога практиките. Пускайте си онлайн водена медитация и следвайте инструкциите, за да навлезете без усилие в медитация.

#8 Прави йога на постелката и живей йога извън постелката

Можеш ли да подадеш ръка на непознат? Можеш ли да останеш стабилен и да дишаш през болката в трудни ситуации (точно както използваме дишането, за да сме стабилни в трудни асани)? Помисли за 23-те часа от живота си, а не само за единия час йога практика. Ето защо йога е начин на живот, а не просто упражнение.

(Информация, предоставена от Динеш Кашикар, старши инструктор по Шри Шри Йога.

Източник: The Art of Living )


Изгодни оферти за дрехи

ЙОГА е най-бързият и сигурен път към живота, за който мечтаете!